Ik ben creatief, kan websites maken, zorgen dat ze er aantrekkelijk uitzien en ik kan ook ervoor zorgen dat de websites die ik maak ook vindbaar zijn in zoekmachines zoals google door goede SEO (zoekoptimalisatie) toe te passen en gebruik te maken van een thema van wordpress dat ook op mobiele apparaten goed te lezen is. Alleen toen ik het eerste bericht over HTTPS van mijn provider, Argeweb, las, moest ik toch even nadenken….

Uiteindelijk viel het mee.

Bij gebruik van https worden gegevens op de website versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. Dan wordt je website dus veiliger.

Waarom is dit nu interessant voor jou?

Google wil graag dat sites die in hun zoekresultaten naar boven komen, veilig zijn. Als een site veilig is, zal google dat aspect nu al laten meewegen in de ranking van websites, ze geven aan dat ze dat in de toekomst zwaarder mee zullen wegen. Ze vertellen er hier zelf meer over.

Hoe maak je je site nu veilig?

Dat is vrij eenvoudig, daar heb je je provider voor nodig, die kan je een certificaat aanbieden. Zodra je het SSL certificaat hebt aangeschaft dan moet je dit nog wel even activeren. Dat kan bij wordpress met een plugin, bijv. Really Simple SSL.

Als dat gedaan is, zal je ipv het oude http://,  https zien aan het begin van de url van jouw site samen met een klein slotje.

Kind kan de was doen.

Argeweb

 

Ps, ik ben zelf erg blij met Argeweb, al mijn domeinnamen heb ik daar met en zonder hosting. Ze zijn betrouwbaar, hebben oersnelle service en denken met je mee. Dat vind ik fijn. En ow ja, mijn sites lopen ook snel (belangrijk) en vloeiend op Argeweb, het is een betrouwbare host. Via het plaatje bij deze post kom je op hun site, bestel je iets dan maak je mij ook een klein beetje blij 😉

Pin It on Pinterest

Share This